Nieuwbouwplan er door! BF stemde tégen.

  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouwplan er door! BF stemde tégen.
LOKAAL BELANG VOOROP!
 
Nieuwbouw naast de Maria Geboortekerk Losser

Soms heb je van die voorstellen die op het eerste oog heel simpel lijken, maar waar de nodige haken en ogen aan zitten. Zo ook hier. We stemden tégen omdat…..:

Stijl woning
Het gaat om een heel moderne, eigentijdse woning. En dat staat haaks op de afspraak en wens om de historische aanblik van de dorpskern zo veel mogelijk te behouden. Daarnaast zet je met zo’n ontwerp de deur wagenwijd open voor andere bijzondere ontwerpen daar. Want wat voor de een geldt, moet ook voor de ander gelden.

Nabijheid slachterij
Onderzoek moest aantonen dat de slachterij geen belemmering is voor het goed wonen en leven in de nieuwe woning. Burgerforum wil zekerheid dat toekomstige bouwplannen -zoals woningen in de Aloysiusschool-kunnen doorgaan. Maar ook zekerheid dat de slachterij hier achteraf niet de dupe van gaat worden als er klachten komen. Daarom vroegen we om nog eens goed naar het onderzoek te kijken om risico’s uit te sluiten, maar het college vond dat niet nodig.

De meerderheid (CDA, VVD, D66) ging akkoord. Als de rechter de gemeente terugfluit zijn we terug bij af. Bovendien vertraagt het alle ontwikkelingen rondom die locatie. En dat hadden we nu juist willen voorkomen.

Onbegrijpelijk, onnodig en onverantwoordelijk.
 
Alle info op www.burgerforum.com
Burgerforum Facebook en Twitter
info@burgerforum.com
 
Share our website