Publicaties

8.9.2013: Weerbericht Tonny Morsink


Korte terugblik afgelopen week.

Ook de afgelopen week een perfecte nazomerweek. Vrijdagmiddag  werd de warmte op meesterlijke wijze verdreven in de vorm van heftige windstoten – onweer – korte tijd veel regen en een temperatuursdaling binnen 20 minuten van ruim 12 graden!!! De zaterdag hebben we de zon niet gezien en nipte warme dag.

Voor de volledigheid hadden  we de eerste 3 dagen  'last” van de Noordzee wolken. Toen kwam het kwik nog niet op stoom. Vanaf woensdagmiddag brandde de zon de Noordzee wolken weg en kwam de zon !! Dit leverde gelijk een zomerse dag op.

Terwijl de donderdag en vrijdag  zelfs 2 tropische dagen opleverden. Het is al bijzonder dat er een tropische dag hebben in september maar nog zeldzamer is dat je 2 dagen achtereen tropische waarden afleest voor deze maand. Het hoogste kwam het kwik op de donderdag met 31,5 graad. Terwijl de vrijdag bij 31,3 graad bleef steken.

 

 

Na een 'frisse” zondag hersteld het weer zich vanaf maandag ! Vanaf dinsdag (na)zomers!!!

 

De zondag zal hier in het uiterste oosten erg nat gaan verlopen ( en dat doet ie al met een tussenstand van 40 mm) Het kwik blijft ergens steken bij 16-17 graad. Mocht de zon er toch nog even bijkomen in de late middag dan misschien een graadje hoger.

Maandag starten we droog maar door de dagelijkse gang is de kans groot dat we in de loop van de dag kans maken op enkele buien. Dit kan zelfs gepaard gaan met een enkele donderklap. Het kwik blijft ook ergens steken bij 16-17 graad.

De dinsdag en woensdag beloven onvervalste herfstdagen te gaan worden met vele buien. En bij een stevige noordwesten wind voelt het onaangenaam aan. Het kwik heeft dan de moeite om boven de 15 graden uit te komen.

Vanaf donderdag komen we toch weer onder invloed van het Azorenhoog. Er volgt enige stabilisatie en het kwik boekt 1 of 2 graden winst.

De vrijdag en zaterdag nemen langzaam de neerslag kansen verder af en krijgen een mix van zon en wolken. Een lokale bui sluit ik ook dan nog niet uit. Maar de meeste regen valt in de eerste helft van de week.

 

Resumerend:

 

Na een klein dipje komt zeker 2ehelft van de week het kwik weer in 'zomerse” vorm!!

 

Normaal maximum = 19,7 Normaal minimum 11,7 gr. de Bilt

 

Tonny Morsink, De Lutte  08-09-2013 09.30 uur


Share our website