Publicaties

3.11.2013: weerbrericht Tonny Morsink


Korte terugblik afgelopen week.

Aan het begin en einde van de week viel de meeste regen (ruim 23 mm). Over het algemeen mochten we niet mopperen met het weer van de afgelopen week.  De meeste regen viel in de nachtelijke uurtjes. De mooiste dag

en waren vooral de dinsdag met veel zon en de donderdag met vooral in de ochtend zon.  Natuurlijk was de stormdepressie dien ons maandag passeerde of beter gezegd onze regio nagenoeg links liet liggen.  De wind nam wel toe in de vroege ochtend maar de echte storm trok toch echt via het westen-midden over het noorden van het land. Met alle gevolgen van dien. Naast materiële schade in genoemde gebieden waren er zelfs 2 doden te betreuren. Ja, dan mag het oosten en zuiden van geluk spreken en zijn we net de dans ontsprongen van het stormgeweld.  Hoe het weer de komende dagen gaat verlopen

 

De eerste dagen nog zacht maar gaande weg normale waarden en wisselvalliger. Maandag veel wind!!


Zondag bevinden we in hoogst onstabiele luchtmassa’s waarin gemakkelijk buien tot ontwikkeling kunnen komen bij een straffe zuidwestelijke stroming.  Een klap onweer met korrelhagel is hierbij zelfs niet uitgesloten. De wind is duidelijk toegenomen en bij buien kunnen er windstoten optreden. Maar het heeft niks met een reguliere storm te maken. Het kwik blijft rond de 10- 11 graad steken.

De maandag beloofd de natste dag van de week te gaan worden. De verwachte regenhoeveelheden kunnen wel eens weer in de dubbele cijfers te gaan lopen. Met een krachtige wind is het niet echt aangenaam om buiten te vertoeven.  Alhoewel ergens midden in de week het kwik tijdelijk stijgt tot misschien wel 13 – 14 graad.

Ook de eerst komende dagen is het een komen en gaan van (rand)storingen. November lijkt de maand oktober en september te gaan volgen waarin het eerste helft van de maanden de meeste neerslag gaat vallen.

Pas na het nieuwe weekend lijkt enige stabilisering op nadering van het voor ons zo bekende Azoren hoog. Mocht deze interesse ook daadwerkelijk gestalte krijgen dan komen we in rustiger en droger vaarwater!  Maar dat is voor weersbegrippen nog mijlenver weg.

Nu maar eerst de komende dagen doorkomen met regenpak of plu binnen handbereik!!

 

Resumerend:

 

Overwegend wisselvallig en bij tijd en wijle onstuimig herfstweer met normale temperaturen.

Normaal maximum = 11.2 Normaal minimum 5,6 gr. de Bilt

 

Tonny Morsink, De Lutte  02-11-2013 22.00 uur


Share our website