24.11.13 Weerbericht Tonny Morsink

Korte terugblik afgelopen week..   

 

Donderdag was het veruit de mooiste dag van de week met volop zon. Op die dag was het echt fotogeniek weer. De zon kwam ook op de woensdagmiddag al even een kijkje nemen. Dat was dan de voorbode van een zoals gememoreerde mooie zonnige donderdag. Als je dit dan afzet dat we voor woensdag 6 !! zonloze dagen achtereen hebben gehad viel donderdag natuurlijk extra in de smaak. Zeker dat ik zelf kon genieten van mijn vaste vrije middag. Ik moet wel even melden dat voorafgaand aan deze zonnige dag wel mijn eerste vorstdag kon noteren. Met minima van -0,8 graad in mijn weer hut was het lekker fris op de fiets ’s morgens vroeg. Afgezien van een vervelende dinsdag met veelal van die kortdurende maar felle buitjes was het onaangenaam buiten te noemen ofwel waterkoud. De weekhoeveelheid van het aantal gevallen millimeters viel (zoals ook verwacht) mee. Weekhoeveelheid kwam uit op 3,6 mm. Of het de komende week ook zo rustig en droog gaat verlopen?

 

VOORTZETTING van het huidige weertype. Dus rustig - grijs herfstweer met geen grote neerslagkansen!!

 

De zondag start grijs en rustig november weer. Misschien dat we in de middag een knipoog van de zon mogen zien maar de kans acht ik niet groot. De temperatuur komt net een fractie hoger te liggen dan de afgelopen dagen.

De huidige luchtdrukverdeling doet me denk aan een antiwinterse luchtdrukverdeling. Ten westen van Ierland / Britse Eilanden ligt namelijk een hoog. De geschetste luchtdruk verdeling is echt anti winters te noemen. Door deze luchtdrukverdeling krijgen we eerst met een noordelijk wind te maken. Deze draait later door naar het (noord) westen doordat eerder genoemd hogedruk impulsen wat verder doorzakt ter hoogte kust zuid Frankrijk. En gaat daarop vakantie!! Door deze luchtdrukverdeling blijft de wind uit de westhoek waaien. Hiermee wordt vochtige en  zachte luchtmassa’s aangevoerd. De nachten blijven vorstvrij. Alleen bij langdurige nachtelijke opklaringen kan het nog dicht bij nul uitkomen. En overdag variëren de dagmaxima ergens tussen 7 – 10 graad. Met een beetje geluk kan lokaal zelfs nog wat warmer worden.

De neerslagkansen blijven vooralsnog klein. Ook deze week verwacht ik geen grote regenhoeveelheden.

Pas tegen en in het nieuwe weekend kan er wezenlijk wat gaan wijzigen.  Maar of dat iets met de winter te maken heeft lijkt meer zeer onwaarschijnlijk.

 

Resumerend:

 

Continuering van het huidige grijze stille en enigszins saaie weertype. Temperaturen ruim boven de gemiddelde waarden gegeven het jaargetijde waarin we ons bevinden. Geen spoor van Koning Winter te bekennen!!

Normaal maximum = 7.3 Normaal minimum 3.0 gr. de Bilt

 

Tonny Morsink, De Lutte  23-11-2013 16.00 uur

Share our website