2.7.2011: Raad buiten spel bij samenvoeging Enschede

Raad Losser staat volkomen buiten spel bij samenvoeging Enschede!

De raadsinfo spreekt over een intentieverklaring samenwerking Werk Inkomen en Zorg met Enschede, maar lees je de intentieverklaring zelf, dan staat er duidelijk 'gericht op samenvoeging van de taakgebieden Werk, Inkomen, Zorg, Inburgering en Educatie”. En dat is nogal wat. We voorspelden deze uitkomst al wel, maar het gaat nog verder dan eerst gevreesd.

De raad staat bij dit proces volkomen buiten spel, dat zeiden we al bij het aangaan van deze Centrumregeling. Laten we ons als makke schapen naar de slachtbank leiden? Het lijkt er op. Raad wordt wakker!

De gevolgen van de vorige samenvoeging zijn nog niet eens duidelijk en de volgende stap wordt al weer gezet. Zonder dat we enige grip hebben of enige sturing kunnen uitoefenen worden we stukje bij beetje aan Enschede verkocht.

Of het financieel voordeel gehaald en of het er allemaal beter op wordt moeten we allemaal nog maar afwachten. Probleem is, hoe het ook mag uitpakken, we kunnen niet meer terug.

We hebben bij het aangaan van deze Centrumregeling alles in de strijd geworpen om het tij te keren. Het mocht niet baten, ook hier waren we een roepende in de woestijn. Het doet nu pijn dit proces machteloos te moeten volgen en het stemt bitter 'ons” Losser stukje bij beetje kwijt te raken.

Voortdurend wordt samenwerking als wondermiddel tegen kwaliteitsproblemen en financiële krapte in de strijd geworpen. Maar tot dusverre heeft schaalvergroting veel vaker geleidt tot inefficiëntie en bestuurlijke rompslomp. Met deze schijnoplossingen maken we het lokaal bestuur alleen maar zwakker en worden we steeds minder zelfstandig. Uiteindelijk resultaat zal zijn dat de kiezer zich niet meer terug kan vinden in de lokale politiek omdat 'ons” Losser niet meer bestaat en we verworden zijn tot de zoveelste wijk van Enschede. Arm Losser.

Lies ter Haar

Fractie Burgerforum

Share our website