Publicaties

17.6.2013: Toekomstvisie


BURGERFORUM  17 juni TOEKOMSTVISIE (Lies ter Haar)

De fractie van Burgerforum heeft geen vragen over de toekomstvisie. Wat we er van te zeggen hebben, zullen we in de raadsvergadering doen.

We hebben de visie gelezen als een droom, waarvan je hoopt dat ie uitkomt, maar die je vervolgens tijdens de kerntakendiscussie weer wurgt.

We hádden wel een vraag, nl. of in de toekomstVISIE ook niet ingegaan moest worden op de door dit kabinet aangekondigde 100.000+ gemeenten. Want al wil Burgerforum niets liever dan zelfstandig blijven, (en wie wil dit niet) maar áls we uiteindelijk toch samen moeten gaan, dán liever met Oldenzaal en Dinkelland dan met Enschede.

Maar dat hoeven we niet meer te vragen nadat we op facebook de uitspraak van de burgemeester lazen. Want wat wáren we blij om het volgende te lezen:

'Blijft de gemeente Losser een zelfstandige gemeente?! Op dit antwoord geef ik een volmondig ja. Ja, omdat de gemeente Losser met haar vijf kernen (Glane, Overdinkel, Losser, De Lutte en Beuningen) te mooi is om op te delen en te kostbaar om weg te geven, en vooral ja, omdat ik ook geloof dat kleinschaligheid (ook als overheid) nu en vooral ook in de toekomst belangrijk is om maatschappelijke problemen aan te pakken.

…en dan komt een verwijzing naar de toekomstvisie.

De burgemeester had ons als Burgerforum niet blijer kunnen maken. En met ons vele mensen, gezien de reacties die er onder staan. Allemaal mensen die ook heel blij zijn met deze harde garantie. Want wat een burgemeester zegt moet toch wel waar zijn, niet?

We nemen ook aan dat hij namens het college sprak?

Burgerforum heeft op dit gebied dan ook niets meer te wensen.

 

2e termijn:

We missen realisme in dit stuk. Wat dat betreft zitten we op 1 lijn met de VVD.

En wat het antwoord inzake de uitspraak van de burgemeester over de zelfstandigheid betreft op facebook betreft: Een positieve insteek is prima, ook Burgerforum wil niets liever dan dat Losser zelfstandig blijft, maar de stelligheid waarmee dat gebeurt is, nl. dát Losser zelfstandig blijft, dat kun en mag je als burgemeester niet zo stellen, simpelweg omdat je die harde garantie niet kunt geven. En we denken dat de burgemeester heel goed begrijpt wat we bedoelen.

 


Share our website