13.2.2014: Kulturhus Losser

BURGERFORUM: Investering Kulturhus Losser onverantwoord.

Losser: Burgerforum kan kort zijn wat het collegevoorstel betreft dat afgelopen dinsdag aan de orde kwam ten aanzien van investeringen van 2,2 miljoen voor een Kulturhus Losser. Een voorstel dat aan alle kanten rammelt, financieel volstrekt onvoldoende is onderbouwd en bol staat van onzekerheden. Kortom: onverantwoordelijk om hier als raad een besluit op te nemen

Aanvullende informatie die is binnen gekomen voegt nauwelijks iets toe en roept alleen nog meer vragen op waar de wethouder in de commissie al geen antwoord op had. Voor Burgerforum in ieder geval geen reden om van gedachten te veranderen. Hier ligt een voorstel dat niet voldoet aan de eisen van 'haalbare doelen”, zoals Burgerforum dat ziet. Er zal een andere oplossing gezocht moeten worden.

Dat de raad zelf besloten heeft tot dit Kulturhus, zoals de wethouder aangaf, is ook bezijden de waarheid. Bezuinigingen in 2009 waren de aanzet voor onderzoek naar intensieve samenwerking en/of fusie van bibliotheek, Cluster en muziekschool. En door leegstand van het gemeentehuis kwam dat gebouw als locatie in beeld. Verdere onderzoeken zouden moeten aantonen of dit wel of niet haalbaar zou zijn. Voor die onderzoeken heeft de raad fiat gegeven, maar het resultaat dat er nu ligt met dit voorstel is duidelijk! Een Kulturhus in het gemeentehuis waar een investering van 2,2 miljoen aan hangt, en dan ook nog zónder zaal, is niet te verdedigen.

Fractie Burgerforum

 

Share our website