Scootmobielpool en regeling bij schade

  • Home
  • Nieuws
  • Scootmobielpool en regeling bij schade
Scootmobiel en Automaatje

Vragen ten aanzien van  regelingen voor uitleen scootmobiel en deelname automaatje.

Er heeft zich onlangs een ongeval voorgedaan waarbij een scootmobiel van de gemeente schade heeft opgelopen. Gelukkig is dit incident uiteindelijk naar tevredenheid afgehandeld. Wij vragen ons echter wel af of dit nu ook goed geregeld is voor eventuele volgende schades? Op welke manier worden gebruikers geïnformeerd over verantwoordelijkheid bij schade? Ook vragen wij ons af hoe dat bij de dienst automaatje is geregeld. Heeft elke deelnemer wel een inzittende verzekering? En wordt dat gecontroleerd?

ANTWOORD: Er heeft zich onlangs een ongeval voorgedaan waarbij een scootmobiel van de gemeente schade heeft opgelopen. Gelukkig is dit incident uiteindelijk naar tevredenheid afgehandeld. Wij vragen ons echter wel af of dit nu ook goed geregeld is voor eventuele volgende schades? Op welke manier worden gebruikers geïnformeerd over verantwoordelijkheid bij schade?
Indien er schade wordt gereden met de scootmobiel vragen wij of de mensen dit eerst bij hun eigen verzekering willen declareren. Op het moment dat de verzekering van de inwoner dit niet dekt, zal er gekeken worden of de schade vergoed worden door de verzekering van de leverancier van de scootmobiel of dat de inwoner de kosten zelf moet betalen. Wij zullen de flyer hierop aanpassen en de gebruikers van de scootmobiel hierop attenderen.

Ook vragen wij ons af hoe dat bij de dienst automaatje is geregeld. Heeft elke deelnemer wel een inzittende verzekering? En wordt dat gecontroleerd? 
ANTWOORD: De chauffeurs van AutoMaatje hebben verplicht een inzittende/bijrijders verzekering, dat houdt in dat de deelnemer verzekerd is. Daarnaast dient de vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen. Dit wordt gecontroleerd door Fundament
Share our website