Nieuws

plan Dinkelstaete 22 appartementen


BURGERFORUM   Betreft Dinkelstaete (Lies ter Haar – voorbereiding Sam Luijerink)
 
Op 28 januari 2020 is de gemeenteraad gevraagd om een verklaring van geen bedenkingen te geven voor het vernieuwde ontwerp van Dinkelstaete.  In plaats van 15 appartementen gaat het nu om 22 appartementen in een prijsklasse rond de 3 ton. 
Wij van Burgerforum vinden dit een mooi plan, echter hebben wij nog wel een kanttekening m.b.t het aantal parkeerplekken. 
Dit zit naar ons idee aan lage kant van het spectrum zit met 1,3 per appartement.  Zie memo: “Parkeren Dinkelstaete Losser”. Deze memo rept over een parkeerbehoefte van 25 tot 42 parkeerplaatsen. Nu staan 28 gepland en dat vinden wij heel krap. Het argument dat het bij dit complex voornamelijk gaat om senioren die bewust kiezen om op loopafstand van het centrum te wonen, vinden wij niet steekhoudend.  Senioren gebruiken de auto vast niet alleen hiervoor.  En als blijkt dat er te weinig parkeerplek is, denk daarbij ook aan bezoekers, dan moeten ze de auto’s toch ergens kwijt.
 
BF is blij dat dit soort initiatieven in onze gemeente van de grond komen. Wij zijn van mening dat er een schreeuwend tekort is aan dit soort appartementen. Wij zien graag meer van dit soort initiatieven,  maar wel in de verschillende prijsklasse, zodat iedereen bediend kan worden. En daarbij denken we bijvoorbeeld aan de mix  zoals de nieuwbouw Kerkstraat met woningen van 150.000 euro, maar ook duurdere.
 
Ons voorlopige standpunt is dat wij akkoord kunnen gaan, maar het aantal parkeerplekken toch als probleem zien en bij volgende projecten er voor te zorgen dat er voldoende parkeerplekken op eigen terrein zijn.
Share our website