Persbericht: Verslingerde fietspaden

  • Home
  • Nieuws
  • Persbericht: Verslingerde fietspaden

PERSBERICHT BURGERFORUM

 

 

LOSSER:  Verslingerd aan de Dinkel, verslingerde fietspaden!?

 

Burgerforum trekt al jaren aan de bel over de noodzaak van vrijliggende fietspaden van Beuningen naar de Lutte en De Lutte naar Losser.

Wij weten dat dit een grote wens is van menig inwoner van onze gemeente.

Niet alleen om het platteland vitaal en leefbaar te houden, maar ook als extra impuls voor het recreatie en toerisme. Het klinkt zo mooi, Losser de Schatkamer van Twente, maar dan moet de infrastructuur ook zo zijn dat alle kernen –en de schatten van de gemeente Losser-  per fiets gemakkelijk en prettig te bereiken zijn. De fietssuggestiestroken op de Beuningerstraat zijn wat ons betreft een noodoplossing. Levensgevaarlijk is ook het fietsen op de smalle wegen van en naar Losser en De Lutte en uiteraard (Lossersestraat, Lutterstraat, Denekamperdijk).

 

Helemaal van de baan is zo’n fietspad nog niet, lazen we in een artikel. Burgerforum zou het willen omkeren: “Zo’n fietspad is nog helemaal niet van de baan.” Het staat als afzonderlijk project op de uitvoeringslijst van de landinrichting/ inrichtingsreconstructie en van die kant wordt 75% subsidie bijgelegd. Maar als we niets doen dreigt het daar eeuwig op te blijven staan. Keer op keer vraagt Burgerforum, tijdens raadsvergaderingen, om dit naar voren te halen en nu met de voorbereidingen te beginnen, anders is straks het geld in het reconstructiepotje op. Een groot aantal zaken kan al in gang gezet worden. Het tracé moet bepaald en vastgelegd worden in een bestemmingsplan en daarna de benodigde grond aangekocht worden.

Niet praten maar handelen, moet het motto zijn.

 

 

 

Share our website