Op naar Zwolle

Interview met Martha over (buurt)bus Glane en inspreken Zwolle
Klik op bovenstaande link voor het interview

Werkgroep gaat inspreken bij commissie Verkeer en Vervoer van Provinciale Staten Overijssel over noodzaak van openbaar vervoersmogelijkheden Glane.

Glane/Zwolle: Het speelt al jaren, de behoefte aan openbaar vervoersmogelijkheden in Glane. Of beter gezegd het ontbreken van een (buurt)bus verbinding, wat de leefbaarheid in Glane sterk onder druk zet.
Eerder werd er al een brief naar de provinciale staten gestuurd waarin de werkgroep aandacht hiervoor vroeg en gevraagd heeft om in te mogen spreken bij de commissie Verkeer en Vervoer van PS Overijssel.

Die inzet heeft er toe geleid dat de werkgroep inmiddels is ingepland en op dinsdag 20 september a.s. zal gaan inspreken. Martha Horstman van Burgerforum, Annieta Poorthuis en Jeroen Kerver van de dorpsraad en Marijke van Veen als inwoners, zullen naar Zwolle vertrekken om het belang hiervan te benadrukken.

Als voorbereiding daarvan heeft de werkgroep nogmaals een brief ter onderbouwing naar de commissie gestuurd en het filmpje waarin Marijke van Veen duidelijk maken waarom het zo belangrijk is dat er een busverbinding of buurtbus komt. Bij het inspreken zal een dringend beroep op de commissie gedaan worden om mee te denken aan een oplossing.
Als er een buurtbus komt zijn er natuurlijk vrijwilligers voor nodig en mocht u denken, “dat is wel wat voor mij!” geef dit dan door aan de werkgroep of dorpsraad.

In het interview is ook gesproken over een oude TET bus die nog rond zou rijden. Hoe mooi zou het zijn om met die bus richting Zwolle te rijden. Dus eigenaar van deze TET bus, heb je zin om ons naar Zwolle te rijden.... neem contact op.
Share our website