Onze vragen rondvraag commissie 4 juli

  • Home
  • Nieuws
  • Onze vragen rondvraag commissie 4 juli
BURGERFORUM Rondvraag commissie 3 juli 2018
 
Apotheek (Inge Oort)
In de avonduren en de weekends zijn onze inwoners afhankelijk van de apotheek in Oldenzaal. Deze is echter slechts tot 23.00 uur bezet.
Burgers die na 23.00 uur met spoed medicijnen nodig hebben moeten deze dan moeten ophalen bij de dienstdoende apotheek in Enschede.
Welke mogelijkheden zijn er om er voor te zorgen dat onze inwoners ook na 23.00 uur de noodzakelijke medicijnen in Oldenzaal, of liever nog in onze eigen gemeente, kunnen afhalen.
Daarbij denken we ook aan onze inwoners van Beuningen en De Lutte.
 
Bereikbaarheid/dienstverlening gemeente (Inge Oort)
Bij onze fractie komen regelmatig vragen  en opmerkingen binnen over de bereikbaarheid van de gemeente en de beantwoording van telefoontjes en mails. Deze zijn jammer genoeg vaak niet positief. We overwogen dan ook al eerder daar vragen over te stellen. Dat wij niet de enige zijn die zich daar aan stoort blijkt wel uit de publicatie van een onderzoek in de Tubantia van 11 juni jongstleden.
Het ministerie van Economische zaken schat ons zelfs in bij de laatste 5.  De gemeente Losser beschikt over veel parels het blijkt nu dat de service van de  gemeente daar niet bij hoort. Dat is niet alleen jammer maar zelf beschamend.
Overigens krijgen we ook opmerkingen binnen over de wijze waarop pasfoto’s beoordeeld worden. 
Onze vraag is dan ook is het college zich bewust van deze problematiek, er moeten dan toch ook veel klachten zijn?
En  hoe het college daarin verbetering denkt te gaan brengen. Eerder opperden wij al het invoeren van een brievenvolgsysteem. In ieder geval is het belangrijk dat onze inwoners in ieder geval bericht terug krijgen en ook telefonisch snel en adequaat geholpen worden.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Magere score voor Dinkelland en Losser
De gemeenten Dinkelland en Losser krijgen mager cijfer voor de wijze waarop zij vragen van ondernemers beantwoorden. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Economische Zaken. Losser eindigde zelf bij de slechtste vijf.
ANNE LOOHUIS
Onderzoekers benaderden tussen medio januari en februari 160 gemeenten met vijftien vragen over het aanvragen van een vergunning, het verkrijgen van een ontheffing of het wijzigen van een bestemmingsplan. Zo werd bijvoorbeeld de vraag gesteld of een ondernemer een vergunning nodig heeft voor het openen van een lunchroom waar ook licht alcoholische dranken worden geschonken. Van alle vragen werden er vijftien telefonisch gesteld en vijf per mail, waarna een gewogen gemiddelde werd berekend. Ook Dinkelland en Losser zijn meegenomen in het onderzoek. Dinkelland kreeg een 6,7 voor telefonische beantwoording, maar scoorde ver onder de maat waar het ging om beantwoording via de mail: 4.5. De eindscore is een 6.1. Losser kreeg nog een lager gemiddeld cijfer. De gemeente eindigt met een score van 5.5 op de vijfde plek van de slechtste gemeenten van 2018. Losser kreeg voor haar telefonische beantwoording een 5,4, maar deed het met een score van net 5.9 iets beter per e-mail.
 
Eikenprocessierups (Inge Oort)
 
Dit jaar is er wel heel veel overlast van de eikenprocessierups. Waar je ook kijkt zie je bomen met rood witte linten. Het RIVM zegt over de processierups dat  deze gevaarlijk is en  jeuk , huid uitslag en klachten aan ogen en luchtwegen kan veroorzaken. Men adviseert een route te nemen waar geen besmette bomen staan. Hoe dan ?? Ook dienen zandbakken afgesloten te worden omdat haartjes nog tot een lengte van 6 tot 8 jaar actief kunnen blijven. Van verschillende kanten horen we dat mensen klachten hebben en zich zelfs onder doktersbehandeling hebben moeten stellen. 
 
Onze vraag is dan ook:
1 worden nesten nog opgeruimd daar ze veel brandharen bevatten ?
2 wat doet de gemeente met de zandbakken bij scholen die in de buurt of onder besmette bomen staan ?
3 gaat het college zich beraden  op welke wijze dit  probleem volgend jaar kan worden voorkomen?
4 kan er bijvoorbeeld een meldpunt komen voor mensen met klachten zodat we weten hoeveel mensen last hebben of hebben gehad en waarvan en of ze zich bijvoorbeeld onder doktersbehandeling hebben moeten stellen?
5 het kan niet zo zijn dat de gemeente haar ogen sluit als de volksgezondheid in het geding is daarom graag antwoord op deze vragen
Share our website