Onze vragen in de commissie 27.11.18

 • Home
 • Nieuws
 • Onze vragen in de commissie 27.11.18
BURGERFORUM RONDVRAAG COMMISSIE BESTUUR EN SAMENLEVING
LOSSERS HOES (inge Oort)
We zijn trots op ons Lossers Hoes, het gebouw is mooi en functioneel. Het mag met recht de huiskamer van Losser worden genoemd.  Jammer is echter dat gasten die eerst heel blij waren met de verhuizing nu geluiden laten horen dat het van een gezellige huiskamer veranderd is naar een doe je ding huiskamer en wegwezen huiskamer. We hebben met z’n allen besloten dat een buurthuis werd gesloten. Een huis waar onder het genot van een biertje een kaartje werd gelegd. Waar groepjes bloemschikkers na afloop onder het genot van een wijntje al jaren lang lief en leed delen.
Door de drooglegging van het Lossers Hoes is dit voor deze groepen veranderd. Zij vinden dit erg jammer want zelfs een glaasje fris is niet te verkrijgen omdat er geen personeel is. Service wordt blijkbaar alleen verleend tijdens openingsuren. Na 8 uur een kopje koffie in de hal? Ja, dat kan maar dan moet je wel steeds op staan om de lamp aan te doen. Deze groepen voelen zich ten opzichte van andere gebruikers tekortgedaan.
Onze vraag is dan ook.
 1. Kan er een tevredenheidsonderzoek worden gedaan om boven water te krijgen of er meer groepen zijn die punten ter verbetering hebben?
 2. Is het misschien mogelijk een drank-automaat te plaatsen?
 3. Is de wethouder het met ons eens dat als deze groepen een ander voor hun meer geschikt onderkomen zouden kunnen vinden dit erg jammer zou zijn voor de exploitatie van het Lossers Hoes?
 4. Mogen deze groepen zelf voorzien in een stukje gezelligheid middels het meebrengen van hapje en drankje?
BOERENMARKT/STREEKPRODUKTENMARKT (Wouter Hoonberg)
De boerenmarkt/streekproductenmarkt in het centrum van Losser is zo langzamerhand een begrip geworden en draagt bij aan de  levendigheid van de kern. Het is van belang dat er voldoende belangstelling blijft van ondernemers die hier eens per maand willen staan om zo hun producten aan de man/vrouw te brengen.
We hebben van de organisatie begrepen dat er echter geen kramen mogen staan die alcoholische dranken verkopen of laten proeven. Hoewel die er eerder wel stonden, moesten die afhaken omdat wet- en regelgeving dit niet toestaat volgens een brief van de gemeente.
 1. Onze vraag: Is er dan geen enkele mogelijkheid, bijvoorbeeld via de APV, om dit te regelen?
 
OPENBAAR TOEGANKELIJKE TOILETTEN (Inge Oort)
Deze zomer hebben wij de wethouder gevraagd om Losser wat betreft plaatsen waar mensen naar de wc kunnen op de kaart te zetten. Hij zou hierop in november met een uitwerking komen, wat inmiddels is gebeurd.  Blij zijn we met het opnemen van de openbare gebouwen in de Hoge Nood app. Jammer is echter dat dit alleen openbare gebouwen zijn die ook zonder bemoeienis van de wethouder al openbaar waren. Onze vragen zijn dan ook:
 1.  Waar blijven de stickers die personen zonder de app moeten wijzen op aanwezigheid van een toilet , die gebruik toestaat?
 2. Wat heeft de wethouder tot nu toe gedaan om ook ondernemers te bewegen hun toilet beschikbaar te stellen voor toiletbezoek ? En wat gaat hij hierin nog ondernemen ?
 3. Kan er in het Lossers Hoes een verwijzing komen waar de toiletten zich bevinden daar dit niet voor bezoekers duidelijk is?
Share our website