Nieuwbouwplan Gronausestraat hoek dr. Frederiksstraat

  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouwplan Gronausestraat hoek dr. Frederiksstraat
Frederiksstraat/Gronausestraat
(Lies ter Haar)
 
Soms heb je van die voorstellen die op het eerste oog heel simpel lijken, maar waar toch een probleem aan vast zit.
Dat is bij dít voorstel -waar we ons nu voor de tweede keer mee bezig houden- ook het geval.
Het probleem dat hieraan vastzit is niet het plan op zich en de wijziging van bestemming van horeca in wonen, maar het feit dat er op korte afstand een slachterij zit. Gesteld wordt dat de slachterij geen belemmering is voor het goed wonen en leven in de nieuwe woning, maar aan de andere kant kan de slachterij wel beperkt worden in de bedrijfsvoering of voor extra kosten komen te staan als er straks klachten komen.

En omdat dit ook bij toekomstige woningbouwplannen zal gaan spelen (ik denk daarbij aan de Aloysiusschool) hadden wij graag een tweede onafhankelijk onderzoek of toets (door de omgevingsdienst Twente/Overijssel) gezien op juistheid en volledigheid van het rapport, zodat we goed afgedekt zijn en geen enkel risico lopen.
Maar een probleem is óók de stijl van de nieuw te bouwen woning. Dit specifieke, moderne plan met eigentijdse uitstraling past niet in het door ons vastgestelde én gewénste welstandsniveau voor die locatie. Dat is gericht op het behouden en stimuleren van de cultuurhistorische bebouwingskarakteristieken. Om het wel passend te maken zou de raad een aparte beeldkwaliteitsparagraaf moeten vaststellen. Daar zijn we als BF tégen. Want de raad heeft dat niet voor niets zo vastgesteld en BF wil daar ook aan vasthouden. Want als je dit nu loslaat schep je een precedent en zet je de deur wijd open voor allerlei andere ontwerpen die we daar niet vinden passen.

Geen steun dus van Burgerforum voor dit plan.
Share our website