Lutterzand.....

BURGERFORUM maakt zich hard voor het natuurgebied, het Dinkeldal in het Lutterzand.

Gasten van een natuurcamping ondervinden geluidsoverlast door versterkte pop en house-muziek veroorzaakt door feestjes en evenementen van een andere camping.

Datzelfde geldt ook voor Erve Beverborg. Erve Beverborg is een van de mooiste trouwlocaties van de gemeente Losser, direct gelegen aan de Dinkel in het Lutterzand. Deze rustieke schuur is met overheidssubsidie omgebouwd tot een prachtige trouwlocatie en dreigt nu uit te groeien tot een partycentrum.
Om feesten en partijen te mogen herbergen heeft Erve Beverborg een vergunning nodig, daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het college zit er mee in zijn maag, want enerzijds wil het de horeca stimuleren, maar anderzijds moet het college de natuur beschermen. En dat bijt elkaar.

Vergelijk het met de zendmast voor telecommunicatie, die op 200 meter naast Erve Beverborg was gepland. Een belangrijke nutsvoorziening voor de omgeving maar die is afgeketst op de grote landschappelijke waarde van het gebied rond Erve Beverborg. Hier heeft het college wél de afweging gemaakt om de natuur te beschermen.

Ook bewoners en campinggasten van het Lutterzand hebben moeite met de geluidsoverlast. Neem bijvoorbeeld de directe buren van Erve Beverborg: de families van Berkum en Schasfoort. De familie Schasfoort, eigenaar van 2 zomerhuisjes merkt nu al dat vakantiegasten afhaken vanwege de geluidsoverlast.

Al met al een ontwikkeling die BURGERFORUM zorgen baart. 
Share our website