Nieuws

Lekken om te beschadigen?!


 ï¿½Raadslid Tijdhof niet integer� en �Pure chantage en sfeer van intimidatie�. De koppen uit de krant van de TUBANTIA vanmorgen. De conclusie zou de Tubantia uit het nog geheime rapport gehaald hebben dat het onderzoeksbureau BING heeft opgesteld en waar de TUBANTIA de hand op wist te leggen.Er is geheimhouding opgelegd aan degenen die het rapport hebben gekregen en dat zijn de raadsleden, commissieleden en leden van het college. Er zit embargo op tot dinsdagavond 21.00 uur. En dat was gedaan om juist te voorkomen dat dit soort berichten in de krant zou komen zonder wederhoor en door stemmingmakerij al een bepaald beeld ontstaat dat de objectieve behandeling in de raad zou verstoren. Er heeft dus iemand gelekt, doelbewust, en dat geeft te denken.

De krant maakt hiervan dankbaar gebruik  van, al noem ik het hier misbruik. Ze laat ze zich gebruiken om iemand te slachtofferen. Niets is blijkbaar leuker dan ellende over iemand afroepen. Of valt dit onder objectieve berichtgeving?  Wordt de lezer hier iets wijzer van? Nee, want als men het rapport zou lezen �wat straks ook via onze site kan- dan zou er wellicht een heel ander beeld kunnen ontstaan. We hebben bij de aanvang van het integriteitonderzoek gevraagd om alles in de openbaarheid te laten plaatsvinden, ook alle interviews, juist om dit soort zaken te voorkomen. Daartoe was men niet bereid.

Een privé zaak is een puur politieke zaak geworden. Hier hadden blijkbaar personen/partijen groot belang bij. BURGERFORUM is geschaad. Hier hadden blijkbaar personen/partijen groot belang bij. En weet u wat nu zo droevig is.... je kunt niemand meer vertrouwen, maar dan ook echt niemand.

 

Lies ter Haar
fractiesecretaris
fractie Burgerforum

Share our website