Geen verkiezingsprullaria maar geld voor een goed doel

  • Home
  • Nieuws
  • Geen verkiezingsprullaria maar geld voor een goed doel
https://docs.google.com/forms/d/1VSt8s3rMqre5iKgP826pfsZ-bI8QOPyI16Ruk4E-Vek/edit
KLIK OP BOVENSTAANDE LINK OM EEN DOEL TE KIEZEN


500 Euro voor een goed doel i.p.v. prullaria voor de verkiezingen.

Tot 10 oktober konden goede doelen worden aangedragen.
We hebben gekeken waar de meeste reacties op zijn gekomen en hebben er vervolgens 7 uitgelicht waar we een poll voor gaan maken. En dan is de beurt aan U om daar 1 uit te kiezen die uw voorkeur heeft.

De volgende 7 zijn er uitgelicht:

1- Beheer Stop Armoede 053 - depot Losser. Stop Armoede Nederland is de hoofdstichting. Stop armoede 053 is daar een onderdeel van en in Losser is een apart depot voor de mensen uit onze gemeente. De vrijwilligers zetten zich in voor mensen die in armoede leven. Denk daarbij aan mensen die maar een beperkt weekbudget hebben of gezinnen die net een paar euro te veel hebben om voor de voedselbank in aanmerking te komen. De hulp kan bestaan uit een boodschappenpakket in crisissituaties, kleding, huisraad etc. De stichting draait geheel op vrijwilligers.
2- Losser Hof - dagbesteding "De Bosrand" die als grote wens een toverlantaarn hebben.
3- Wensambulance Noord Oost Twente - inzet Losser. Een non-profit organisatie met als doel de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer inclusief de benodigde vrijwilligers.
4- De Zonnebloem afdeling Losser/Overdinkel is aan het sparen voor een elektrische duofiets om mensen die er niet zelf (meer) op uit kunnen toch te laten genieten van een fietstocht.
5- Kraambank Losser. In de gemeente Losser zijn er in toenemende mate (aanstaande) ouders en gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken als er een kleintje op komst is. Bij de kraambank kunnen deze ouders en gezinnen terecht voor alle spullen die ze nodig hebben om hun kindje een goede start te kunnen geven.
6- Gehandicapten sport. We willen een samenleving waarin iedereen kan meedoen, met welke beperking dan ook. Er zijn al een aantal initiatieven waar men terecht kan, o.a. de Roadrunners (bij Iphitos) en de Special Heros (Judo Losser). De gehandicaptensport kan wel een steuntje in de rug gebruiken.
7- De Nije Stichting. Dat is een centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker en ook een plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Net voor de Coronacrisis is de Nije Stichting een pilot in Overdinkel gestart en zal in het gezondheidscentrum Overdinkel een steunpunt krijgen speciaal voor iedereen in de gemeente Losser die door kanker is geraakt én hun naasten. De stichting is geheel afhankelijk van giften en donaties. De ruimte in het gezondheidscentrum moet nog aangekleed worden om mensen een warm welkom te bieden en daarvoor is geld nodig.
Tot zover de geselecteerde doelen.

Om volledig transparant te zijn hieronder alle doelen die doorgegeven zijn. Naast de 7 genoemde nog: Historische Kring, strak pad begraafplaats Majella, RTV Losser, Voedselbank, Stichting Behoud Twentse Landschap, Watervrienden Enschede (zwemles voor gehandicapten uit Losser), passend sporten met een sportcoach (sluit aan bij gehandicaptensport), Activiteiten Losser-Hof (samengevoegd met werkplaats Losser-Hof in dagopvang De Bosrand) , alleenstaande ouderen een dagje uit.
Share our website