Commissie ruimte en bestuur en samenleving 4.9.18

  • Home
  • Nieuws
  • Commissie ruimte en bestuur en samenleving 4.9.18
Vragen rondvraag BURGERFORUM
 
Gescheiden inzameling bij afval scholen/ kan dit ook bij sportverenigingen?
Twee jaar geleden hebben we de wethouder gevraagd of dit ook mogelijk was voor sportverenigingen. Hij zou dit uitzoeken, maar tot op heden hebben wij hier nog geen antwoord op gehad. Nog maar een keer dezelfde vraag, mede n.a.v. de besluitenlijst college.
 
Senioren en jongerenwoningen
Eerder hebben we bij de plannen voor nieuwbouw aan de Kerkstraat (vml. pand van Holst) gevraagd om dit te bestemmen voor jongeren- of seniorenwoningen (1 á 2 persoonshuishoudens). Kan hier als er een bestemmingswijziging komt de voorwaarde aan gekoppeld worden om deze alleen te bestemmen voor jongeren of ouderen te bouwen? Er staat nu nl. een bord dat het al in de verkoop is, maar wij hebben nog geen aanvraag gezien.
 
Kruispunt Gronausestraat Glane
Opnieuw is daar een ongeluk gebeurd. Herhaaldelijk is al gevraagd om maatregelen. Welke acties kan en wil het college hierin nemen?
 
Erve Beernink en Klootschietmuseum
Twee historische panden liggen nog steeds te wachten op wederopbouw. Erve Beernink, een monumentale boerderij uit 1644, is door Boerderij en Landschap opgekocht en later gedemonteerd, gearchiveert en opgeslagen door stichting Boei, waarbij het wachten is op een geschikte locatie. Wanneer neemt het college hier actie in en zijn er al plekken die hiervoor geschikt zouden zijn?
 
Op Kraesgenberg zou een pand herbouwd worden met als bestemming een klootschietmuseum. Zijn hier nog subsidiemogelijkheden om dit te verwezenlijken. Wil het college dit oppakken?
 
Legalisering overkapping Die Grenze Overdinkel
BF heeft geen moeite met de legalisering van de overkapping, maar wil er wel op wijzen dat die welwillendheid er dan ook moet zijn voor andere gevallen en op andere plekken. Zo wil eetcafé Shalom in Losser al jaren en jarenlang heel graag een -niet zo grote- serre / overkapping aan de zijkant van zijn pand. Dit is altijd afgewezen. Ook De Oude Apotheek moet de huidige serre afbreken, al komt daar nu wel een nieuwe permanente voor terug. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen. Want waarom wel Die Grenze en anderen niet?
 
Dag van de duurzaamheid 10 oktober
Op 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Heeft onze gemeente nog plannen voor deze dag?
Share our website