Aloysiuslocatie: Grote zaal en cultureel maatschappelijke invulling

  • Home
  • Nieuws
  • Aloysiuslocatie: Grote zaal en cultureel maatschappelijke invulling
BF reactie m.b.t. opties Aloysiuslocatie
Het haalbaarheidsonderzoek naar mogelijkheden voor invulling van de Aloysiuslocatie heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan een grote zaal en veel organisaties op het gebied op maatschappelijk en cultureel gebied nog op zoek zijn naar ruimte. De vraag overtrof zelfs het aanbod aan beschikbare ruimte volgens de onderzoekers.

Burgerforum kiest voor een optie met in ieder geval een grote zaal en een invulling die ook toekomstbestendig is, zodat we niet met een paar jaar voor problemen en leegloop komen te staan. Voor de exploitatie is daarom in onze ogen een goede beheersstichting nodig die nauw samenwerkt met de huurders. Bijvoorbeeld onder Fundament en in samenwerking met de st. Theater Losser ivm de programmering en afstemming.

We hebben sinds het verdwijnen van de grote zaal in de muziekschool al gehamerd op het belang van een grote zaal in Losser. Gesteld werd dat de zaal in het Twents Carmelcollege een alternatief zou zijn, maar dat bleek in de praktijk toch lastiger dan gedacht. Ook een grote zaal in de Martinuskerk strandde helaas. Dus voor Burgerforum is het vooral belangrijk dat er weer een grote zaal in Losser komt.
En omdat gebleken is dat diverse culturele en maatschappelijke instellingen op zoek zijn naar ruimte, is dát een aanvulling die wij omarmen. Als dat dan ook nog met een commerciële component (bistro, kleine bierbrouwerij of anderszins) kan zodat er meer geld binnen komt, dan is dat mooi meegenomen. Goed voor de leefbaarheid en een kwaliteitsimpuls voor het  centrum. Daarom is Burgerforum blij dat we indertijd hebben voorkomen dat daar een supermarkt zou komen. Schoolwoningen waren een goed alternatief, maar dit is natuurlijk nog veel beter en hier hebben alle inwoners wat aan.
 
Share our website