Verkiezingscampagnes - noodzakelijk kwaad?

  • Home
  • Blog
  • Verkiezingscampagnes - noodzakelijk kwaad?
  • 02/07/2012

Van alle kanten worden we weer overspoeld met groene, oranje, rode en wat voor kleuren nog meer sjaaltjes, petten, pennen enz. enz.  Het is weer campagnetijd. Wat heb ik daar toch een hekel aan. Ja ik weet.... ook wij zullen daar straks weer aan meedoen, maar als het aan mij ligt worden verkiezingscampagnes verboden. Weg met dit belachelijke gedoe alleen de laatste maanden voor de verkiezingen. Volksvertegenwoordigers horen hun achterban voortdurend netjes en eerlijk te informeren over waar ze mee bezig zijn, wat ze in de kamer doen of niet doen, welke standpunten ze hebben ingekomen ten aanzien van en of ze wellicht ergens onderweg ook nog van hun geloof zijn gevallen.
Niks campagne voeren met grote retoriek, veel promo-artikelen die door grotendeels door de belastingbetaler moeten worden opgebracht (landelijke partijen krijgen immers forse bedragen aan subsidies)  en valse beloftes die even snel weer gebroken worden onder het mom 'dat er in een samenwerking mét toch compromissen gesloten moeten worden'. Ja zeker, zo is dat, maar zeg dat dan ook duidelijk en beloof geen gouden bergen. Websites die jarenlang 'in ruste' hebben gelegen worden plots weer actief en ijverig wordt geschreven aan nieuwe verkiezingsprogramma's met mooie titels die de burger moeten verleiden om toch maar op die ene partij, de jouwe te stemmen. 
Ik weet... je ontkomt er niet aan... ook niet als lokale partij, waarbij je voor elke stem hard moet vechten.... we liften immers niet mee op die landelijke campagnes en overvloed aan promotie. Maar ik hoop dat de kiezers ons straks niet beoordelen op die laatste maanden, maar op alles wat we de afgelopen 4 jaar voor onze gemeente Losser hebben gedaan.
Campagnetijd.... vreselijk!
 
Share our website