Vandaag precies 15 jaar raadslid

  • Home
  • Blog
  • Vandaag precies 15 jaar raadslid
  • 29/09/2021
  • Lies┬áter Haar

Vandaag precies 15 jaar geleden ben ik beëdigd als raadslid voor Burgerforum. 15 Jaar! De tijd is voorbij gevlogen.

Hoe ik daar op terugkijk?

Nog steeds met plezier, anders zou ik het ook niet volhouden denk ik. Raadswerk er even bij doen zit er niet meer in. Het vraagt tijd en inzet, engelengeduld, vasthoudendheid van een terriër en een olifantshuid. En toch kan het veel voldoening geven. En dan zijn het vaak de kleine dingen die het de moeite waard maken. Dat instemmende knikje, de opgestoken hand, de duim in lucht, dat schouderklopje, het gesprekje in de winkel, het vertrouwen dat inwoners je geven.
Vooral het werk achter de schermen geeft veel voldoening. Dat je burgers kunt helpen, de juiste weg wijzen, een voorbeeldbrief schrijven, intern vragen stellen of alleen maar een luisterend oor bieden. Er simpelweg zijn als iemand je nodig heeft.

En niet iedereen zal het altijd met me eens zijn. Ook kan ik niet iedereen tevreden stellen. Ik heb fouten gemaakt en zal die vast in de toekomst ook nog wel eens maken. Soms verkeerde inschattingen gemaakt en die moeten erkennen. Pieken en dalen gekend. Ik ben blij, verdrietig en gefrustreerd geweest, omdat iets wél of níet opgepakt werd of uitpakte zoals ik gehoopt had. Mee gejuicht als iets wel lukte en wakker gelegen van intrieste verhalen.
Maar het blijft de moeite waard. Uiteindelijk gaat het er denk ik om of je er bent voor je inwoners, voor iedereen, en 24/7. Politiek kom je overal tegen en elke dag. Het is zaak die geluiden te vertalen….van de straat naar de raad. Dat zag en zie ik als mijn taak als volksvertegenwoordiger.

Lies
Share our website