SCHOON ?

  • 26/06/2020
  • Lies┬áter Haar

SCHOON

 
Wie wil er niet dat het schoon is.
Schoon water, bier in een schoon glas.
Een huis dat schoon is en opgeruimd.
 
Waarom willen we dan geen schone energie?
Dus zult u zeggen:   “maar ik gebruik toch schone energie”!
Stroom is als het bij u thuis komt schoon, tenminste dat denken de meesten.
Gas is ook schoon, je ziet het niet. Ruiken desondanks wel.
Nu we van het gas af moeten, wil ik me beperken tot de “ SCHONE STROOM”
Stroom opgewekt door gas is redelijk schoon. Door verbranding van hout wordt dezelfde stroom al vuiler. Rook, bossen kappen, vervoer met oude boten over zee enz.
Stroom opgewekt door zonnepanelen is schoon, denkt u.
Produceren, plaatsen van panelen en het maken van de benodigde stroomkabel vervuilen de omgeving, waar ook ter wereld. De eerste kilowatt zuivere stroom wordt bij u op het dak pas na ca 6 tot 7 jaar opgewekt wegens vervuiling met CO2 op de productieplekken.
 
Windmolens wekken ook schone stroom op, maar aleer hier de stroom CO2 vrij is duurt het 10 tot 12 jaar. Bij plaatsing van windmolens op zee zijn ijzeren funderingspalen, beton, betonijzer, kunststof en koperen kernen van windmolens nodig. Hierdoor duurt het zeker 12 jaar aleer daar CO2 vrije stroom aan land geleverd kan worden.
Hierover wordt u nooit geïnformeerd. Windmolens op het land leveren ook nog eens horizonvervuiling op. Dat moeten we eigenlijk niet wensen. Kijk maar even over de grens in De Lutte. Hier staan al meerdere windmolens. Vaak staan de wieken stil omdat ze de geproduceerde stroom niet kwijt kunnen. Waarom dan niet de stroom leveren aan Nederland? Wat mij betreft mag het, wij de stroom en de mooie natuur, de Duitsers de molens.
Hoe kun je het beter bedenken. Nu de politiek nog.
Ik wens u een schoon leven.
 
Hans Volmbroek,
Raadslid BURGERFORUM Losser
 
 
Share our website