Blog

Schnabel degradeert grote groep tot domme mensen!

  • 07/05/2012  |  Comments (0)

Bolkestein, Marijnissen en Schnabel over toekomst in Nieuwsuur Politiek
 
Met kromme tenen zat ik te luisteren naar Paul Schnabel , directeur van het sociaal en Cultureel Planbureau, die aanzat met Jan Marijnissen en Frits Bolkenstein bij Nieuwsuur Politiek. De heren mochten zich uitspreken over onder meer de term populisme. Een vreemde term overigens die bijna door iedereen uit zijn verband wordt getrokken, maar dat terzijde. In dit gesprek kwam men ook over de achterban van de partijen en de visie op de toekomst te praten. Ieder ziet natuurlijk het belang van het terugbrengen van ons enorme overheidstekort, maar de een wil dat wat sneller terugbrengen dan de ander. Hoe je daar ook over denkt.... het ging mij om het volgende wat Schnabel zei. De kiezers van de huidige Kunduzcoalitie blijken in grote lijnen tot de meer hogere inkomens te horen en die van de SP, PvdA en PVV meer tot de lagere. Dat is ook geen nieuws, maar wat zegt meneer Schabel daarvan..... Dat de Kunduzcoalitie wel inziet dat die 3% noodzakelijk is -en daarmee ook hun gemiddeld hoger opgeleide en meer verdiendende achterban-, maar dat de mensen uit die andere partijen  -dus de gemiddeld lager opgeleide, met lagere inkomens- meer een korte termijn visie hebben en niet kunnen overzien hoe belangrijk het toch is het begrotingstekort zo snel mogelijk op die 3% terug te brengen. Ik zat werkelijk met kromme tenen.... Hup Jan dacht ik ... op de verbale vuist met die man.... maar Jan zei niets. Deze meneer Schnabel die grote woorden uitspreekt - en terecht - over het wegzetten van bevolkingsgroepen, zet hier in één zin de hele achterban van partijen zoals PvdA en SP weg als DOM!
Hierbij helemaal voorbijgaand aan het feit dat het gezien de inkomensverdeling heel logisch is dat deze kiezers anders denken over die bezuinigingen en het tempo waarin die doorgevoerd moeten worden. Het is immers OOK DIE GROEP MENSEN DIE DE BEZUINIGINGEN HET MEEST TREFT!
Foei meneer Schnabel.... van u als directeur van het  SOCIAAL Economisch planbureau had ik niet zo'n domme opmerking verwacht.
 
Lies ter Haar
 

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)