Samenwerken

  • 31/03/2021
  • Lies┬áter Haar

Samenwerken, nu en in de toekomst         
                                                                

Vooral nu, in deze vervelende Coronatijd, merk ik dat samenwerken noodzakelijk is. Dat kom ik dagelijks tegen, waar ik ook kom en wat ik ook doe.  
Ik hoop dat op redelijke termijn alles weer een beetje op gang komt. En ook hoop ik uit de grond van mij hart dat de ondernemers het nog even vol kunnen houden, want wat héb ik hier een respect voor!                                                                                                                                      

Je zult maar een ruim jaar geen inkomsten kunnen genereren. En vergeet niet dat de onkosten wel gewoon doorgaan.
Maar ik denk ook aan het verdriet dat we tegen komen. Het verdriet over degenen uit familie-, vrienden- en kennissenkring die niet meer in ons midden zijn.
Het is moeilijk om positief te blijven, maar toch is het belangrijk dat we de moed niet laten zakken. En er zijn ook nog zaken waar ik blij van word.
Het was goed om zaterdag 21 maart te zien dat een groot aantal burgers van allerlei pluimage aanwezig was met het opruimen van de troep in onze gemeente. Een prachtig voorbeeld van samenwerken en samen de klus klaren. Dit opruimen, dat door een groep vrijwilligers jaarlijks wordt georganiseerd, was ondanks de coronaregels keurig, goed en zorgvuldig geregeld.
Wat mij ook opviel, was dat er heel goed naar de veiligheid was gekeken o.a. goeie knijpers, randen voor de vuilniszakken, hesjes en handschoenen.
En wat hebben we veel rotzooi verzameld, zakken met van alles en nog wat. Van chips zakken, tot flesjes, pakjes en noem maar op. En ja, ook heel veel mondkapjes.
Onvoorstelbaar wat mensen allemaal weggegooien. Je snapt het niet. Waarom niet even in de afvalbak of mee naar huis nemen? Aan het eind van onze opschoontocht lagen er veel vuilniszakken, maar was onze gemeente ook een stuk schoner. Een fijne dag met een mooi resultaat.
Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een kop koffie met wat lekkers dat was geschonken door een vrijwilliger.           
                                  
En samenwerken is in de gemeenteraad, waar ondergetekende deel van uitmaak namens Burgerforum, ook belangrijk. Samenwerken met respect voor elkaars mening en standpunten. Natuurlijk ben je het soms niet met elkaar eens en zou ook gek zijn als dat niet zo was. Daarom zijn er ook verschillende partijen in een gemeente actief. Maar het motto moet wel zijn: reageren op inhoud en niet op de persoon of door het op een bepaalde manier wegzetten van een partij, hier wordt mijn persoon niet vrolijk van en dit verdiend niemand.                               
Want zonder samenwerken en respect is er geen toekomst.

Bennie Haamberg.                                                                                                                        Raadslid gemeente Losser namens BURGERFORUM.
Share our website