Over frustraties en een mannenbolwerk

  • Home
  • Blog
  • Over frustraties en een mannenbolwerk
  • 30/03/2017
  • Lies ter Haar

Deze week had ik een frustrerend gesprek met iemand die terecht op zaken wees, maar waar ik als raadslid toch weinig mee kon. Sommige zaken hebben we nu eenmaal niet in de hand, of slechts voor een klein deel grip op.  Ik heb het proberen uit te leggen. Ook dat wij als Burgerforum weliswaar de grootste partij zijn, maar dat dit niet betekent dat we maar met de vingers hoeven te knippen om iets te regelen. Dat daar meerderheden voor nodig zijn, maar dat er ook veel zaken zijn die wettelijk geregeld zijn of waar we simpelweg als raadslid op afstand van staan. Denk aan alle gemeenschappelijke regelingen en samenwerkingsverbanden.
 
Hadden we vroeger ons eigen energiebedrijf, woningcorporatie, politie en brandweer……. dat is nu allemaal of geprivatiseerd of in regionaal of zelfs nationaal niveau georganiseerd.
We gaan er niet meer over wanneer onze straatlantaarns aangaan, hoe de personele bezetting van de politie in het weekend is en ook wijzen we de woningen niet meer toe.

En dat blijft toch lastig uit te leggen. Deze inwoner was dan ook niet tevreden met het antwoord en ik voelde me ook aan alle kanten tekort schieten. Terecht of onterecht, dat doet er niet toe. Het gevoel was er. Ik had graag meer willen betekenen voor hem. Er bleef dus na het gesprek een vervelend gevoel achter en dat zeurde nog een tijdje door.
 
Maar toch eindigde de dag goed. We hadden fractieoverleg en dat is sowieso altijd goed te noemen, maar nu waren er 2 nieuwe mensen aangeschoven. Na Martha Horstman kwamen met Cindy Roozeboom en Inge Oort, 2 dames snuffelen aan Burgerforum. En wat ben ik daar blij mee. Altijd in mijn uppie in het mannenbolwerk….. en nu de kracht van 3 vrouwen er bij! Dames ….. uiteindelijk zullen we zegevieren!
Share our website