Noaberhulp -> afschuifsysteem of oplossing?

  • Home
  • Blog
  • Noaberhulp -> afschuifsysteem of oplossing?
  • 17/03/2013

Dit kabinet wil de huishoudelijke hulp de komende jaren met 75% korten. Noaberhulp.... dát moet de oplossing worden.
Klinkt fraai.... mooi woord ook....noaberhulp. Overigens vind ik ook dat er best bezuinigd kan worden op de hulp, maar het ligt er aan wáár je dat doet en hóe.  Maak het simpeler, richt je op wijkwerk, schrap overbodige bureaucratie en kort de managers tot een half Balkenende salaris. Overigens is er ook niks mis met een eigen bijdrage voor diegene die dat wel kan dragen.
Het levensgrote gevaar van dit verhaal is echter dat hulp afgeschoven wordt op buren, familie, kennissen onder het mom van noaberhulp.  Hoe kun je anders die 75% bezuinigingen halen?
En kijk  ik om me heen, dan vraag ik me af hoe dit in de praktijk kan werken. Buren die vaak overdag naar het werk zijn. En de eigen kinderen? Ook aan het werk, als ze al dicht in de buurt wonen. Daarnaast druk met hun eigen kroost en allerlei activiteiten. Natuurlijk zal iedereen wel een handje willen helpen, maar de praktijk zal ook hier weerbarstiger zijn dan de heren en dames policiti hebben uitgedacht.
Comments (1)
Bert Eulderink

De heren en dames politici in den haag schrijven vanuit hun burea tafel in overeenkomst met de haagse papieren werkelijkheid

Share our website