Jan Mensinga

  • 12/11/2022
  • Lies┬áter HaarMijn naam is Jan Mensinga (64jr) geboren in Groningen maar op mijn 18e jaar naar Twente vertrokken om bij de verbindingsdienst op de voormalige vliegbasis Twente te gaan werken. Ik heb 4 kinderen 2 zoons en 2 dochters. Petra, mijn partner, is een geboren Lossenaar en samen hebben we 2 jaar geleden besloten om van Enschede naar Losser te verhuizen. En daar heb ik zeker geen spijt van Losser is een “gemoedelijk” dorp met een goed voorzieningenniveau waar het leven goed is.

Na 6 jaar bij de Luchtmacht heb ik bij 2 ministeries gewerkt, Buitenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat. Daarna werd ik gevraagd om bij het Televisie en Telecombedrijf CasTel te komen werken. Daar heb ik 14 jaar in verschillende managementfuncties gewerkt en is het bedrijf in die tijd uitgegroeid tot wat nu Ziggo is.
Mijn huidige werkgever is de gemeente Enschede waar ik binnen het Ondernemersloket als Sr Accountmanager werkzaam ben. In die functie geef ik advies op het gebied van vergunningen, bedrijfshuisvesting en alle andere zaken waar een ondernemer bij de gemeente mee te maken kan krijgen. Binnen de gemeente zijn Economie en het Ondernemersklimaat in Enschede mijn belangrijkste aandachtsgebieden.

In mijn vrije tijd mag ik graag klussen, stedentripjes maken en op sportief gebied zie ik uit naar mijn wekelijkse tennisavond en natuurlijk de derde ronde na afloop.

Als ambtenaar heb ik ook te maken met de politieke dimensie i.c. met een College van B&W en vanzelfsprekend de gemeenteraad. Ik vind het belangrijk dat zowel de ambtenaren als de politici een open relatie met haar inwoners en ondernemers onderhoudt. De blik moet naar buiten gericht zijn.

Ik heb besloten om mij bij Burgerforum aan te melden omdat ik mij goed herken in de partij standpunten. Minstens zo belangrijk om voor Burgerforum te kiezen is de betrokkenheid van de partij bij, en samenwerking met, de inwoners van Losser.
Share our website