Blog

Mag ik mij even voorstellen................Hans Volmbroek

  • Lies┬áter Haar -
  • 28/01/2018  |  Comments (0)

Even voorstellen - lijst Burgerforum no. 6 - Hans Volmbroek

Ik ben Hans Volmbroek, 67 jaar, geboren te Zuid-Berghuizen, toen nog Gemeente Losser. 
In 1973 trouwde ik met Antje en in 1980 werd onze dochter geboren. Nu zijn we de trotse opa en oma van een kleinzoon en een kleindochter en ???

In de sport voetbalde ik 12 jaar bij de v.v. A.S.V.O Overdinkel. Na een zware blessure werd ik 12 jaar later lid van de klootschieters op het Kolkersveld, waar ik trouwens nog lid van ben. 18 jaarbasis ik penningmeester. Tevens zat in de Sportraad, waarvan ook een aantal jaren in het bestuur.

In 2000 kwam ik door rugproblemen in de WAO. November 2001 was er de oprichting van Burgerforum. Bij de verkiezingen in 2002 stond ik nummer 12 op de kieslijst. Ik kwam in een raadscommissie. Na de val van het college in 2004 werd ik raadslid. Vergaderingen en bijeenkomsten bijwonen en het bezoeken van de inwoners in onze gemeente werd bijna dagelijks werk. In 2006 werd ik niet herkozen. Toch werd mijn bemoeienis in de politiek er niet minder om. Ondersteuning van de fractie werd mijn werk. In maart 2010 kwam ik weer in de raad.

Waarom ga je in de politiek? Om het geld? Dan kun je beter ergens anders een baantje nemen. 15 tot 20 uur in de week ben bezig voor de partij.

Als politicus moet je de ondersteuning van je echtgenote hebben.
Die zit vaak drie avonden per week alleen, ook wel eens meer.
Als zo vaak van huis bent, dan wordt er de vraag gesteld:" Waarom doe je dit?"
Antwoord: Je treft partijgenoten, raads- en commissieleden, van de college-en oppositiepartijen. Je raakt aan de praat met inwoners van Losser, via de telefoon, de mail of op straat. Je doet ideeën op of je krijgt kritiek. Hiermee ga je aan de slag en probeer je jezelf toch nuttig te maken voor de gemeenschap van Losser. Soms een schouderklopje is mijn motivatie om door te gaan voor Burgerforum

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)