Getfer....de verkiezingen komen er aan

  • Home
  • Blog
  • Getfer....de verkiezingen komen er aan
  • 26/02/2022
  • Lies┬áter Haar

Getver…………..…de verkiezingen komen er aan

Ik weet het, het past niet bij een politica, maar ik heb de gloeiende pest aan verkiezingstijd. En daar zitten we toch echt middenin. Er valt ook bij Burgerforum niet aan te ontkomen. Visie, verkiezingsprogramma, kandidatenlijst, stellingen, advertenties, het is allemaal de revue al gepasseerd. Een stuk ervan is nog wel leuk, want vooral bij visie en verkiezingsprogramma sta je opnieuw stil bij wáár je voor staat en wáár je voor wilt gaan. Maar de rest….. ?! De tijd van pennetjes, posters en politieke prietpraat. Alles wordt uit de stal gehaald om de burger te overtuigen. Gelukkig hebben wij dit keer afgezien van al die prullaria en is het naar een goed doel gegaan, maar aan de rest valt niet te ontkomen. En het is ook mijn eigen mening, dus als iemand hier wel naar uitkijkt en het wel een leuke tijd vindt is dat ook prima. Wat ik overigens wél leuk vind dat zijn de gesprekken met onze inwoners. Maar ja…. Dat doe je vier jaar lang, tenminste dat is toch de bedoeling?

Vanaf dat ik midden twintig was -en dat is toch al best een tijd geleden J - volg ik de politiek. Door de jaren heen soms wat intensiever en soms wat meer op de achtergrond. Maar vooral de gemeentepolitiek heeft me altijd in haar greep gehouden. Bij geen enkele politieke partij voelde ik me op mijn plaats, tot Burgerforum op mijn pad kwam. Is dat dan zo’n bijzondere partij. Nee hoor…..dat niet. Maar misschien zit het in de mensen die er in zaten en zitten. Bevlogen, authentiek, gedreven, enthousiast, soms eigenwijs, eigenzinnig, doordrammerig etc. etc., maar als team altijd eensgezind als het gaat om het beste voor onze gemeente te willen doen. Een bonte mengeling van mensen van alle gezindten, alle overtuigingen, alle leeftijden en uit alle beroepsgroepen…….. én -maar dat is mijn mening- een goede afspiegeling van de samenleving. Burgerforum is niet gebonden aan landelijke partijdiscipline of politieke richtlijnen. We kunnen ons puur richten op de belangen van onze eigen inwoners. Zo ben ik er in gestapt en zo sta ik er nog steeds in. En die belangen dien je niet door een half jaar vóór de verkiezingen plots intensief op stap te gaan door de gemeente. Door dán pas actief te worden en de mensen op te zoeken. Door dán pas websites actueel te maken en sociale media te gaan gebruiken. Dat moet je de hele raadsperiode doen. Reageren, informeren, inlichten, doorverwijzen, vragen en vooral luisteren! Vanaf de dag dat je als raadslid geïnstalleerd wordt tot en met de laatste dag van de verkiezingen. En het is dan aan de burger om je daar op af te rekenen. En dan alsjeblieft niet alleen op basis wat er in die verkiezingstijd allemaal geroepen wordt of wat in verkiezingsdebatten door rappe praters allemaal als een waterval de mond uit komt. Maar vooral ook op basis wat er de afgelopen periode gedaan is. Beoordeel niet de woorden, maar de daden!

De eigen weg blijven volgen en jezelf trouw blijven is mijn motto. Ik heb een wijze les geleerd en wil dat altijd voor ogen blijven houden nl.: Blijf vragen wat de burger vraagt en ga nooit denken dat je het beter weet. De arrogantie van de macht is de grootste valkuil om te verworden tot de grijze massa van politici die denken het allemaal beter te weten! Daarom wil ik vooral volksvertegenwoordiger zijn.

Toen ik de gemeentepolitiek in ging, had ik niet de verwachting de Losserse politiek zo maar even te kunnen veranderen. Je hebt niet alleen een engelengeduld nodig, maar ook een olifantshuid en de vasthoudendheid van een terriër. Maar als ik later kan zeggen die kleine steen in de rivier te zijn geweest, die tóch gezorgd heeft dat het water ietsje anders ging lopen dan bij al die andere stenen en dat vele water, dan is het de moeite waard geweest.
 
Share our website