Gemeenschapszin

  • 18/01/2020
  • Lies┬áter Haar

Ik ben consumer op sociale media. Ik volg , vaak jonge, mensen die vloggen en bloggen. In een verloren uurtje kan ik zomaar YouTube opzetten en even kijken en luisteren naar wat er in het leven van Masscha, Diana of Delia gebeurt.

De laatste is een succesvolle jonge moslima en zakenvrouw . Gezinnetje, drie jonge kindjes. Ze deelt met wie er maar van wil horen haar drukke leventje. Elke keer weer inspireert ze velen . Deze week had ze met haar “ meiden” , ze heeft een goed lopende huidkliniek met 28 vrouw personeel, een heel weekend teambuilding. Ze verteld hoe belangrijk ze het vindt om met al die vrouwen gemeenschapszin te ondervinden. Alle neuzen één kant op te krijgen en gezamenlijk te bouwen aan haar mooie bedrijf.

Ze heeft ondanks haar jonge leeftijd donders goed in de gaten dat als de dames lekker in hun vel zitten en sympathie hebben voor haar als baas en voor elkaar, zij veel meer voor elkaar krijgt. Ze is een heel attente werkgever en regelmatig zie ik haar even een presentje shoppen voor een collega die ziek is , een kindje krijgt of even een hart onder de riem gestoken moet worden.

Natuurlijk, ik weet ook wel dat het een schijnwereld is. Wat zij niet wil laten zien wordt gewoon uit het gefilmde materiaal geknipt. Toch zou menigeen zich een voorbeeld aan haar kunnen nemen dat zij steeds weer het belang benadrukt ten behoeve van haar bedrijf de neuzen één kant op te krijgen.

Want ondanks dat mensen in hun werk vaak hetzelfde willen is een gemeenschappelijk doel vaak ver te zoeken en haantjesgedrag aan de orde van de dag. En het over de rug van een ander succes behalen of mensen willens en wetens in een slecht daglicht zetten komt maar al te vaak voor.

Laten we met elkaar afspreken dat we een klein beetje meer Delia zijn en ook kunnen genieten van het geluk of succes van een ander. Dat we meer samen de schouders ergens onder willen zetten. Dat we naar elkaar om kijken.

Dan beloof ik u dat 2020 een mooi jaar wordt.

Ik wens u dan ook fijne feestdagen en een

Meer dan fantastisch Nieuwjaar.

 

Inge Oort

Burgerforum Losser

Share our website