De harde werkelijkheid van nu!

  • Home
  • Blog
  • De harde werkelijkheid van nu!
  • 22/05/2012

Gisteren sprak ik een tweetal mensen en werd meteen weer met mijn neus op de harde feiten gedrukt. Hoe ver staan de politici die wetten maken en soms maar wat uitkramen van de echte werkelijkheid af. Het lijkt wel of ze van Mars komen. De wetten kunnen op papier wel werken, maar in de praktijk is het een heel ander verhaal. Word nu maar eens werkloos. Als je over de 50 ben, wat zeg ik 40, solliciteer je je suf, maar werk krijgen, ho maar. Je bent simpelweg voor de werkgever te oud, te duur. Weg ermee met die generatie.... opbergen, afschrijven, opdoeken. Maar........ datzelfde geldt ook voor de jeugd. 0-urencontracten, flexcontracten, uitzendcontracten. 3 Jaar aan het werk en dan weer op straat. Geen hypotheek, geen huis, geen toekomst.

Word je als oudere werkloos en heb je een eigen huis....oei.... De WW loopt af en dan... geen uitkering.

Verkoop je huis maar, wordt dan gezegd. Of dat zo lekker gaat nu. Of neem een extra hypotheekkrediet op.... ook zo'n geweldige oplossing. Je komt alsmaar dieper in de problemen.

Ach dames en heren politici.... u heeft daar geen last van, maar kom eens meelopen met de iemand die werkloos is, nee geen dag, een jaar of langer en ervaar hoe het is om maar geen werk te kunnen krijgen.

Loop met die jongere mee, die graag een eigen bestaan wil opbouwen, maar steeds maar tegen muren oploopt vanwege al die flexcontracten.

Leve onze politici, dat ze maar een keer hetzelfde mag overkomen!

Share our website