Banken moeten bloeden??

  • 23/10/2011

De eurocrises blijft ons bezig houden. Ergens las ik 'Banken moeten bloeden'.  Ja... amehoela.... de burger moet bloeden en dat dankzij de banken. En met dat ik het type denk ik .... raar woord hier overigens ..DANKzij!
 
Maar met de Occupy Beweging komt er eindelijk eens een geluid vanuit de bevolking op gang.  Al zijn de geluiden divers en onsamenhangend, zit er nog geen enkele lijn in, het is belangrijk genoeg als signaal op zich. Een wanhopige kreet vanuit de samenleving om haar ongenoegen te uiten over wat er nu allemaal gebeurt of juist niet gebeurt. Terecht, want uiteindelijk zal de burger het moeten opbrengen, hoe je het ook wendt of keert. De banken zullen de schulden van Griekenlands grotendeels of helemaal moeten nemen als verlies. De pensioenfondsen kondigen nu al aan dat ze in grote problemen zitten. De ERT (European Round Table of industrialists), de top van de grootste ondernemingen in Europa, denkt alleen aan de eigen toko en wil nog veel meer geld in de pot gooien + veel  meer macht naar de EU ... met altruïsme zal het wel weinig te maken hebben. De topmensen van al deze instellingen en bedrijven zullen er geen boterham minder om eten, ze schuiven het heel eenvoudig van hun bordje op dat van u allen. De bonussen blijven onveranderd stromen, het aantal miljonairs neemt toe, evenals het aantal werklozen. Politici proberen manmoedig (of vrouwmoedig in het geval van Merkel) zekerheid uit te stralen, maar.........  ze weten het ook niet meer. Iedereen en alles is bezig om de Euro te redden, maar is die nog te redden? Is het niet zo, dat al die zuidelijke landen gewoon niet binnen die Euro passen en ook niet willen passen. De enige oplossing is een grondige sanering van de EU. Griekenland zal nooit zijn schulden kunnen betalen, dus stop er niet nog meer geld in. Neem de schulden als verlies  en geef Griekenland zijn drachme terug. Zet alle landen onder curatele die niet voldoen aan de eisen, ook Italië en Frankrijk (!) en ga niet verder met pappen en nathouden. En dan wil ik niets meer horen van 'besmetting' van 'hoe goed de Euro voor ons is geweest', dat we 'anders helemaal afglijden'....vertel dat maar aan al die mensen die werkloos worden of al zijn geworden. Die hun huis gedwongen moeten verkopen. Aan al die jongeren die geen vaste baan meer kunnen krijgen omdat 3/4 euro werknemers meer geld in het laatje van de werkgevers brengen. Aan Hertz IV ontvangers, die zelfs geen geld voor medicijnen meer krijgen. Of die vrouw uit Duitsland die met haar 80 jaar nog  ergens moet schoonmaken, omdat ze anders maar een paar dagen per week warm eten heeft. Velen hebben geloofd in het sprookje van de Euro, maar ook hier zat een giftige appel tussen, namelijk de banken die geleefd hebben VAN krediet  en OP krediet......en datzelfde geldt ook voor de meeste landen....... en het sprookje is nu uit.
Comments (1)
bert damhuis

Banken bloeden nooit,nu niet en in de toekomst niet. De schulden van het 'luie Griekenland' waren al ver voor de komst van de Euro bekend,maar onze heren geleerden hebben dit allemaal weg gewuifd want ze wilden zo graag in de geschiedenisboekjes staan,en laten zien hoe geweldig ze wel niet zijn. Ik moet zeggen ,ze zijn geweldig,maar dan wel met het uit geven van ons zuur verdiende geld,ik vraag mij af waarom al die miljarden hier niet worden uitgegeven,als dat was gebeurt hadden we hier niet zo zwaar hoeven te bezuinigen. Jaren geleden hebben ze ook geprobeerd een Europa te crieeren en dat mislukte godzij dank ook,nu als dit mislukt zijn we straat arm moeten we doorweken tot 90 en gaat de financieele sector gewoon met pensioen op hun 58ste. Nederland ik bedank U voor deze softe dictatuur waarin wij niets meer te zeggen hebben en alles maar moeten slikken.

Share our website