Blog

Andere tijden!

  • Lies┬áter Haar -
  • 14/11/2020  |  Comments (0)

Andere tijden
Heb weer lange tijd gezocht naar een onderwerp voor deze gerespecteerde column in de Week van Losser, maar uiteindelijk kom ik momenteel maar op 1 item uit en dat is de Corona tijd.

Ik vrees dat wij deze term in de toekomst nog vaak tegen zullen komen en zeer zeker de jongeren onder ons die nog niet zo lang geleden het levenslicht hebben gezien. Net zoals wij nog geregeld worden herinnerd aan de Spaans griep die rond 1918 heerste en de symptomen kwamen aardig met de Corona overeen. Ook tijdens deze pandemie was er destijds een “Lockdown” en werden net als nu heftige maatregelen getroffen zoals het sluiten van scholen en het verbieden van grotere bijeenkomsten en samenscholing.                                                                                                         
                             
Ik heb niet voor niets als titel voor “andere tijden” gekozen. Van huis uit ben ik absoluut geen pessimist, maar dat de tijden veranderen na de huidige pandemie daar kunnen we haast niet om heen.                                                                                                              
Een pandemie als deze staat altijd op de loer en zal ooit weer -al dan niet in andere vorm- toeslaan wanneer de huidige is verdwenen.                                                                                                               
Voordeel nu in vergelijking tot de Spaanse griep is dat de wetenschap en de gehele medische wereld er gelukkig heel anders uitziet dan voor 112 jaar terug. Maar dan nog is de impact immens groot.  
                                                                                                              
Geleidelijk aan komt het ook hier in de omgeving heel erg dichtbij en zijn er in Twente ook verschillende mensen overleden aan deze verschrikkelijke ziekte. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die ziek zijn of de symptomen hebben van Corona en in quarantaine moeten blijven.                                
Godzijdank komt het grootste gros van onze samenleving de afgesproken maatregelen goed na en ik heb daar veel respect voor. Ik kan mij verschrikkelijk ergeren dat sommigen de regels aan hun laars lappen en verder laat ik mij daar dan ook maar niet over uit.
                                                                                                                                                
Hoe de andere tijden er uit zullen gaan zien weet niemand. Ik kan me best voorstellen dat men in de toekomst eerst goed nadenkt voordat men een activiteit onderneemt. Bijvoorbeeld, wáár ga ik op vakantie en hóe? Ga ik naar een gigantisch festival of zoek ik wat simpels met minder mensen?
                                                                                                                                                                                                      
Wat mij wel duidelijk is geworden, dat er nooit weer moet worden bezuinigd op de zorg, want daar hebben wij de gevolgen nu wel van ondervonden en ondervinden die nu nog.                                                                                                                                                                              
 
Er zal een modus moeten worden gevonden dat jongeren gemakkelijker kiezen voor de zorg. Maar ook dat bij een pandemie als deze de simpele producten zoals de noodzakelijke mondkapjes e.d. niet overal weg moeten worden gesleept met alle gevolgen van dien.
 
Bennie Haamberg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Fractie Burgerforum
b.haambeg@losser.nl

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)