In Memoriam Joop Koopmans

Een bijzonder en markant mens is niet meer.

Joop was onlosmakelijk met Burgerforum verbonden. Als mede-oprichter stond hij in 2001 aan de wieg van deze nieuwe lokale partij en tot op het einde is hij bij Burgerforum betrokken gebleven en voelde hij zich er intens mee verbonden.

Joop heeft ook nog enkele jaren in de raad gezeten, 2 keer zelfs. In het verleden namens de CPN (die rooie rakker noemden ze hem toen) en 35 jaar later namens Burgerforum in de fractie die toen uit 3 personen bestond. Het was die verkiezingstijd in 2006 waarin hij nog in zijn eentje op pad ging om persoonlijk stemmen op te halen. En dat had succes, want hij kwam met voorkeurstemmen in de raad en dat zegt wel iets.

In de raad was hij de persoon die met korte treffende zinnen altijd de aandacht wist te trekken. Door zijn krachtige kenmerkende stem en de wijze waarop hij zaken naar voren bracht kreeg hij altijd optimale aandacht. Dat was bijzonder om mee te maken

Joop heeft zijn partij zien groeien tot grootste partij in de Losserse raad en daar zijn steentje zeker aan bijgedragen. Altijd recht door zee en niet wars om kritiek te leveren als hij dat nodig vond. Daar was ook niets mis mee, al werd het niet altijd even tactisch gebracht, het kwam wel recht uit zijn hart en was alleen maar bedoeld om samen verder te komen.
Want hij was de partij ook trouw, door dik en dun. Ondanks roerige tijden  -en welke partij heeft dat niet- bleef hij trouw aan ZIJN partij. Bij het 20 jarige jubileum van Burgerforum is Joop vanwege zijn verdiensten dan ook benoemd tot erelid van Burgerforum

En als ik aan Joop denk, dan denk ik aan ….. familiemens, verenigingsmens, iemand waar je nooit tevergeefs een beroep op deed, sociaal, direct en recht voor zijn raap, maar ook gevoelsmens en zeker een Bourgondiër, levensgenieter optima forma …….en nog zo veel meer.

De laatste jaren heeft zijn gezondheid hem in de steek gelaten. Was hem dat maar bespaard gebleven, want dat was niets voor Joop die altijd zo volop in het leven stond.

Maar laten we hem herinneren zoals hij al die jaren daarvóór was. Hij zei een keer tegen mij, als ik er straks niet meer ben, treur dan niet, maar drink er eentje op, want ik heb alles uit het leven gehaald wat er uit te halen was.

En Joop….. dat zullen we doen. Op jouw leven! Adieu.

 
Share our website