Publicaties

Reactie op bezuinigingsvoorstellen


BURGERFORUM

Burgerforum heeft er geen enkel vertrouwen in dat dit college van burgemeester en wethouders in staat is de financiële problemen in Losser op te lossen.

Burgemeester Westendorp en wethouder ter Denge, probeerden bij de presentatie van het onderzoek wanhopig hun eigen stoepje schoon te vegen en de bal bij vorige colleges en raad te leggen, maar het was juist dit college dat ondanks dat Losser financieel al aan de afgrond stond, geld is blijven uitgeven en niet op tijd heeft ingegrepen. En wat de wethouder van financiën van CDA-huize ook vergeet te melden is, dat het in Losser altijd het CDA is geweest die een grote meerderheid in de raad heeft gehad en altijd het college heeft bemand of bevrouwd. Een koekje van eigen deeg dus!

Alles wat er tot nog toe aan cijfers en onderzoeksresultaten op tafel is gekomen zijn open deuren. Eerst zal grondig uitgezocht moeten worden waar we precies uit de pas lopen en hoe dat komt. Aan zomaar wat wegbezuinigingen doen wij niet mee, daarvoor is Losser ons te lief.

Deze bezuinigingsvoorstellen –die diep ingrijpen in onze Losserse samenleving- zijn willekeurig, missen elke onderbouwing en bieden geen oplossing voor de grote financiële problemen waar Losser in verkeerd. Hiermee nú instemmen betekent het einde van de muziekschool, maar misschien ook van de Kulturhusen vanwege de bezuinigingen op bibliotheek en Cluster.

Willen we dat…wil de burger dat? Doen we als volksvertegenwoordiger wel goed ons werk? En zou het voor Losser zo veel slechter zijn om een artikel 12 gemeente te worden? Misschien is het tijd om het volk eens te raadplegen hoe zij hier over denken!?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Share our website