Publicaties

REACTIE BURGERFORUM OP CITAAT GOEBBELS


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   

REACTIE BURGERFORUM OP CITAAT GOEBBELS

VAN DHR. BOOIJINK (CDA)

 

In de raadsvergadering van 12 mei jongstleden, begon dhr. Harry Booijink -lid van de CDA-fractie- zijn betoog met de woorden, dat hij naar aanleiding van opmerkingen van de fractie van Burgerforum het volgende wilde zeggen, waarop het citaat volgde: “Een even kundige als doortrapte minister van propaganda uit een naburig land heeft ooit eens gezegd, een leugen wordt vanzelf waarheid als je hem maar vaak genoeg herhaalt.” Hij vervolgende zijn betoog met een opmerking over de tirades van Burgerforum.

Daarmee een link leggend tussen de werkwijze van Burgerforum met die van Goebbels, destijds leider van het Propaganda Ministerium van de Nationaal Socialisten in Duitsland. De man, we brengen het maar even in herinnering, die de burgers aan het woord liet als ze maar geen joden, communisten, socialisten, belijdende christenen, zigeuners, of homo’s waren. Die moesten niet praten maar dood.

 

De heer Booijink is in zijn gewone doen een beminnelijk mens. Bovendien een onderwijsman, dus een drager van kennis over de Tweede Wereldoorlog.

 

Hij, en met hem zijn fractie, moeten zich dus kunnen voorstellen hoe volstrekt absurd zijn beschuldiging –gedaan in een openbare vergadering met honderden aanwezigen en bovendien live uitgezonden op radio- zal overkomen bij degenen die op Burgerforum hebben gestemd, in nog sterkere mate bij diegenen die WO II nog bewust hebben meegemaakt.

 

Hoe komt het toch, dat er zo vaak grote afstand bestaat tussen de theorie en de praktijk van de beleden christelijke normen en waarden?

 

Er zal wel een verontschuldiging volgen, maar er zijn dingen die men zichzelf nooit meer kan vergeven.

 

 

Bestuur, Fractie, Leden Burgerforum

Losser, 20 mei 2009

 


Share our website