Publicaties

27.3.2012: Raad: Denekamperstraat en Glanestraat 4 Overdinkel


.

 

(Hans Volmbroek) 

 

Betreft: Vaststelling best.plan buitengebied, part.herz. Denekamperstr.32a.

 

 

Vz.

 

Onze fractie heeft op zich geen probleem met dit voorstel.

Wel keken we even vreemd op toen we in de leeskamer de bijbehorende stukken zagen. In de aanvraag van deze ondernemer is blijkbaar veel mogelijk.

Wij gaan wel akkoord met dit voorstel, want het hier gaat om een duidelijke verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

Burgerforum wil deze ondernemer ook zeker niet in de wielen rijden, hoewel hij -mocht hij deze plannen doorzetten- de komende jaren wel extra vervoer nodig zal hebben gezien de afstand tussen zijn woon- en werkplek. Ruim 50 meter uit de nieuw te bouwen bedrijfswoning staan de vee schuren en daarachter nog een 2e woning.

 

Maar zoals hier met deze ondernemer en vergelijkbaar met de ondernemer van de voormalige Zoekerschool  wordt omgegaan, staat in geen vergelijking met b.v. de aanvraag van het bouwen van een buitenmuur om een bestaande oude schuur aan de Glanerstraat 4. Dit werd en wordt nog steeds geweigerd, hoewel de gebruikte materialen goed passen bij de eerdere nieuwbouw hier en ook dit een verbetering van de omgeving zou zijn.

 

Vz. onze fractie wil niet te diep op deze kwesties ingaan, maar het is voor onze fractie niet duidelijk waarom in enkele gevallen zo te zien alles kan, en in andere gevallen bijna niets mogelijk is. Onze fractie begrijpt dat niet.

Wellicht kan de wethouder hier het een en ander duidelijk maken?

 

Tot zover.

 

 

 

 


Share our website