Nieuws

Rondvraag commissie 2 mei 2017:


 
 
BURGERFORUM rondvraag commissie ruimte 2 mei 2017
 
Aanvragen vergunningen evenementenbeleid
Eerder hebben wij al gevraagd om het aanvragen van vergunningen voor evenementen eens goed onder de loep te nemen.
Dat zou gebeuren. We horen nu echter dat de documenten daarvoor die van de website opgehaald worden niet direct in te vullen zijn op het document zelf.
Verder de vraag in hoeverre met de verenigingen contact is geweest over mogelijke verbeteringen en wat er dan gaat veranderen.
 
Luttermolenveld woonbestemming
De bestemmingsplanwijziging voor permanente bewoning van de zeg maar free-free-riders Luttermolenveld had al lang in commissie en raad behandeld kunnen worden.
Op 29 maart is er een brief gestuurd door de advocaat van enkele van deze bewoners met de vraag waarom er nog steeds geen gevolg is gegeven aan de uitspraak van de Raad van State van 15 juni 2016!  De termijn waar binnen dit volgens de algemene bestuursrechter van de raad van state had moeten gebeuren, nl. 26 weken na verzenden van de uitspraak, is al ruimschoots verstreken. Aangedrongen werd dit in de raad van april te doen. Dat is ook niet gebeurt. Waarom niet?! Wij vinden dat onbegrijpelijk.
 
Haag voor waterpartij Oosterhof
De bewoners van de Oosterhof hebben het college gevraagd hoe het zit met de 1 tot 1,5 meter hoge beplanting voor de waterpartij voor hun huis, waardoor het directe uitzicht op het water weg is. Juist een reden voor de bewoners om te kiezen voor het plekje waar ze nu wonen. Ze vragen het college dit te heroverwegen.
Het zou hierbij gaan om een oude afspraak  met de overburen om inkijk te voorkomen. Dit argument komt ook bij Burgerforum vreemd over. Iedereen is vrij om wel of niet een afscheiding te maken op zijn eigen perceel om zodoende inkijk te voorkomen, danwel te kiezen voor een open blik naar de waterpartij.
Waarom moet die haag er persé komen?
‚Äč

Share our website