Nieuws

Motie 'Plan Oosterbroek' haalt het niet.


 

Motie BURGERFORUM  voor onderzoek naar “Plan Oosterbroek” heeft het niet gehaald

Burgerforum vindt het jammer dat haar motie “plan Oosterbroek” niet voldoende steun heeft gekregen. In de motie werd gevraagd op korte termijn de haalbaarheid van dit plan te onderzoeken en de resultaten voor 1 november aan de raad voor te leggen. 

Het gaat hier om verplaatsing van zo’n 7000 m2 “industrieterrein” Dorpstraat 48 De Lutte, naar de Lossersestraat / Visscherij, in het verlengde van het huidige industrieterrein Zuid langs de autobaan A1.  Naast onder meer een bedrijfsverzamelgebouw, zou  daar ook plek zijn voor parkeren van aanhangers/opleggers, opslag voor klinkers en parkeerplaats voor 4 vrachtwagens van inwoners van De Lutte waarvan het bedrijf meer dan 25 km. van De Lutte ligt.

Het huidige”industrieterrein” aan de Dorpstraat waar Oosterbroek vroeger zijn bedrijf had is  een doorn in het oog van veel Lutternaren.  “Het lelijkste gebouw van de Lutte volgens de inwoners van De Lutte” zo schrijft Henk Oosterbroek  zelf in een brief aan de gemeenteraadsleden waarin hij de plannen toelicht.

Verplaatsing van het industrieterrein en sloop van de gebouwen zou een verbetering zijn van het aanzicht bij binnenkomen van de Lutte Oost. De vrijkomende grond aan de Dorpsstraat zou dan gebruikt kunnen worden voor een betere aansluiting van dorps De Lutte met het Luttermolenveld.


BURGERFORUM had graag gezien dat op korte termijn dit plan op haalbaarheid bekeken zou worden. Het is geen uitbreiding van industrieterrein maar alleen verplaatsing en het plan sluit aan op de dorpsvisie de Lutte. Bovendien is het een plan dat op vrij korte termijn gerealiseerd zou kunnen worden. De motie “plan Oosterbroek” werd echter verworpen en daarmee blijft het nog bij woorden die niet in daden worden omgezet.


Share our website