Mag ik mij even voorstellen........Martha Horstman

  • Home
  • Blog
  • Mag ik mij even voorstellen........Martha Horstman
  • 04/01/2018
  • Lies ter Haar

Mijn naam is Martha Horstman en ik woon ruim 35 jaar in Losser.
Ben getrouwd en heb 3 kinderen 3 schoonkinderen en 4 prachtige kleinkinderen.
Ik werk sinds 1992 in de keukens en sinds 2005 ook badkamers.
 
Sinds vorig jaar oktober heb ik aansluiting gevonden bij Burgerforum. na de cursus lokale democratie waar bij ik merkte dat de drempel toch erg laag was en dat je mag mee praten over zaken die ons en de inwoners van Losser bezighouden.
Behoud de poli, Aloysius locatie voor een leefbare gemeente waar bij graag de input krijgen van onze inwoners.
 
Burgerforum voor en door de inwoners van de gemeente Losser en waar ik mij heel erg welkom voel. Ik zet mij in voor de commissie ruimte en wil mij graag inspannen voor ons dorp en de kerkdorpen, Zodat we een mooi en zelfstandige gemeente blijven.
 
Comments (1)
Ingrid Legters

Beste Martha, Er moet mij iets van het hart. Via Lies weet ik dat jij in de klankbordgroep Steenfabriek de Werklust zit. Jij zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van alle perikelen, en ook wat er speelt op het bestuurlijk niveau. Het blijkt dat de heer Geertshuis en mevrouw Evering alleen de lakens uitdelen. De heer Geertshuis stelt zich op als voorzitter maar is niet gekozen. Er wordt met eerdere bestuursleden, die zelf zijn opgestapt, gecommuniceerd via advocaten. Ze zijn zelfs nadat ze zijn opgestapt naderhand geroyeerd. Hoe dan? Er wordt steeds door verschillende mensen verteld dat er in de periode de familie van Lohuizen de scepter zwaaide geld, met name subsidie geld, is verdwenen. Het zou gaan om een 90.000 gulden voor het aanleggen van een olie dichte vloer in de zogenaamde Smudde schuur. De heer van Lohuizen was destijds voorzitter en peningmeerster. De vrijwilligers van die tijd lopen er nu nog. De fooien pot zou ook regelmatig leeg zijn geweest. Onder het 'twentse' en zeker ook het 'Losserse' motto: laten we er maar niet meer over praten is dit nog steeds iets wat er blijft hangen in de vrijwilligers groep. Nadat de familie van Lohuizen plotseling is vertrokken is het voorzittersschap door Anita Evering overgenomen dit al een decennia lang. Zij was ook al in de tijd van de familie van Lohuizen vrijwilliger. Daarna zijn er diverse aanvaringen geweest met vrijwilligers en telkens zijn de vrijwilligers die een kritische toon of opmerkingen hadden opgestapt. Er is steeds een harde kern van vrijwilligers gebleven. Volgens mij is dit een groot issue wat er nog steeds speelt en er geen mogelijkheid is om er veranderingen door te voeren. Dit natuurlijk in het belang van het zo mooie monument wat de Werklust is. De communicatie tussen bestuur en vrijwilligers is minimaal. De zogenaamde, een belangrijke schakel, technische commissie wordt niet gezien. En zo is er veel vrevel tussen de vrijwilligers. Het is toch van zotte, en kostbaar, dat er gecommuniceerd wordt tussen advocaten en vrijwilligers. Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor de Werklust. Het prachtige monument, dat een uniek verhaal verteld over de Losserse geschiedenis mag niet verloren gaan. Een verhaal van de familie Osse, de geologische structuur van de oale groond. Het verhaal van de vele werknemers, het verhaal van de vermaarde Ossesteen. De plek alleen is een oord voor vele activiteiten en een prachtige trekpleister voor de toerist. Dit is wat ik je wilde laten weten. Ik hoop dat er iets gaat veranderen. Zeker voor de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Ik was diegene die deze vrijwilligers heb gebeld in 2003 om gids te worden op dit unieke monument. Met vriendelijk groet, Ingrid Legters 0620492630

Share our website